8-tips-buitenland-moneypass

1. Check vooraf uw limiet en vervaldatum

Het is vervelend als u in het buitenland er achter komt dat uw creditcard niet meer geldig is of weinig bestedingsruimte heeft om aankopen te doen. Check deze zaken vooraf aan uw reis. Ook is het zo dat u slechts een deel van het geld per dag kan opnemen. Check het limiet ook vooraf, zodat je niet zonder geld staat.

2. Gebruik maar één creditcard

Voor het bijhouden van de uitgaven die u maakt is het makkelijker om één creditcard te gebruiken. U ontvangt later een compleet overzicht van alle uitgaven die u heet gemaakt tijdens uw bezoek naar het buitenland. Dit is gemakkelijk te controleren op fouten.

3. Kies een creditcard die het meest geaccepteerd wordt

Een voor de hand liggende tip is dat het belangrijk is om een creditcard te kiezen op basis van welk creditcard het meest geaccepteerd wordt in een bepaald land. Dit is makkelijk te achterhalen door op internet te zoeken of in reisgidsen te bladeren.

4. Verberg uw creditcard op een veilige plek

Het is zeer aanbevolen om uw creditcard op een veilige plek op te bergen. Hierbij is het handig om ook uw creditkaartgegevens ergens op een wachtwoord-beveiligde locatie op te slaan of in een kluis op te bergen.

5. Betaal in de valuta van het land

In het buitenland is het vaak lastig om de valuta van het land om te rekenen naar uw eigen valuta. Sommige verkopers bieden u de mogelijkheid om te betalen in uw eigen valuta. Hoe fijn dit ook mag klinken: u bent ten alle tijde duurder uit. De verkopers houden een wisselkoers op na die voor hen winstgevend is. Hierom is het goedkoper om altijd in lokale valuta te betalen.

6. Wees bewust van de extra kosten

Kies een creditcard waarbij de wisselkoersopslag en transactiekosten het laagst zijn. Elke keer wanneer u pint bij een geldautomaat, worden hierop transactiekosten gerekend. Bij iedere betaling in een andere valuta, betaalt u ook nog eens een percentage aan wisselkoersopslag. Ook is het zo dat sommige banken in het buitenland extra kosten rekenen bij het gebruik van een pas die niet van dezelfde bank is. Het is handig om bewust te zijn van deze extra kosten.

7. Neem cash mee

Op sommige plekken is het niet mogelijk om met een creditcard te betalen. Om te voorkomen dat u niet kan kopen wat u wilt, adviseren wij om altijd cash geld mee te nemen.

8. Dubbel betalen

Voorkom dat u dubbel betaald. Als u een dienst of product reserveert, zal er hoogstwaarschijnlijk een bedrag van uw creditcard gereserveerd worden. Aan het einde van het gebruik of dienst krijgt u een rekening. U krijgt dan een kans om met een ander middel te betalen. Controleer dan allereerst of de reservering op uw creditcard niet wordt omgezet in een betaling en dat u niet de rekening nogmaals contant betaalt. Zo voorkomt u dubbel betalen.