8-tips-rome-moneypass

Een reis naar Rome denkt iedere persoon aan. Het is geen urenlange reis, het is ongelofelijk mooi en er hangt een leuke sfeer. In Rome zijn ze gastvrij. Ze zijn er al zo aan gewend dat er toeristen komen en gaan. Er zijn wel een aantal dingen die je moet weten voordat je op vakantie gaat naar Rome. We hebben een aantal tips voor jou genoteerd.
Lees snel verder.

“Voor wat hoort wat”

Zoals ouders het vaak zeggen; “neem niks aan van vreemden”. In Rome is dit erg belangrijk. Het lijkt erg lief, een bloem of een cadeautje te ontvangen van een man op straat. Alleen de persoon die het geeft, wilt hier geld voor. Zonder dat je het door hebt, koop je iets. Weiger wat er wordt aangeboden op straat en loop door. Blijven ze je volgen, geef ze een paar losse euro’s. “Voor wat hoort wat” wordt er gezegd. Trap er dus niet in!

Pickpockets

Let op je tas/portemonnee. Rome is de hoofdstad van Italië en er loopt van alles rond. Weleens gehoord van pickpockets? Wij kennen ze als zakkenrollers. De pickpockets zie je in het winkelcentrum, op straat, in bussen en op alle andere plekken die je je maar kan bedenken. Laat kostbare spullen in het huisje of zorg ervoor dat niemand er bij kan.

Afkoelen

Ga nooit, maar dan echt nooit met je voeten in de fonteinen. Na een warme dag gewandeld te hebben, wil je het liefst met je voeten in koud water zitten. In Rome vinden ze het respectloos! Wist je ook dat het verboden was?

Besparen

Als je in de fonteinen van Rome kijkt, zie je overal munten verspreid. Een echte Romein weet dat alleen de wensen in de Trevi fontein tellen. Bespaar je muntjes.

Kleding

Van plan om een kerk te bezoeken? Zorg er dan voor dat je goed gekleed bent. Met goed gekleed bedoelen we bedekt. In de meeste kerken kom je niet binnen met schaarse kleding.

Don’t litter

In Nederland wordt er erg snel iets op straat gegooid. In Rome is dit onmogelijk. Overal lopen er agenten rond die het een beetje in de gaten houden. Laat je iets liggen op straat, dan hoor je in enkele seconde het geschreeuw van een agent.

Profiteer

Profiteer van de gratis bezienswaardigheden. Veel museums zijn op bepaalde momenten gratis in Rome. Het Pantheon en het Vaticaan zijn daar een voorbeeld van. Basilica’s zijn vrijwel altijd vrij en kronkelen door de kleine straatkwartieren van Trastevere, Testaccio of Coppedé. Of toch Appia Antica Park, een gratis avontuur en een visie van het ware Rome. Stippel je dagen uit voordat je vertrekt. Zo betaal je niet onnodig voor bezienswaardigheden.

Voordelig reizen

Verspil uw munten niet aan een kaartj. Koop in plaats daarvan een 3-, 7- of 30-daagse kaart. Je kan de kaart gebruiken in bussen, metro’s en trams. Van plan om veel het openbare vervoer te gebruiken? Dat is dit ideaal voor jou!