Contant-geldWe gebruiken steeds minder contant geld. Contactloos betalen is nu erg populair. Contant geld wordt nog maar 45% gebruikt voor betalingen. Het zal natuurlijk nooit helemaal verdwijnen, maar het wordt wel steeds minder gebruikt. Tegenwoordig zien we ook dat kinderen er gebruik van maken. Een betaalpas is makkelijker, veiliger en handiger.

Contant geld of een pasje?
Een betaling met een pasje gaat erg snel. Het is betalen en wegwezen. De een houdt ervan en de ander vind het niet fijn doordat je niet door hebt hoeveel erg uitgegeven is. Contant geld is vaak een gedoe. Je moet het bij elkaar zoeken, uitrekenen en wachten op wisselgeld. Ook hebben mensen vaak geen zin om in een lange rij te staan of achter een persoon die elk muntje gaat tellen. Dit duurt natuurlijk allemaal te lang. Tegenwoordig zijn er ook pinkassa’s. Vergelijken we nog prijzen en gaan we voor goedkoop of duurkoop.

Als je met contant geld een winkel binnenstapt, zie je hoeveel geld je maximaal te besteden hebt. Als je portemonnee letterlijk leeg is, kan je niks kopen. Dit is overzichtelijk, en je komt niet rood te staan. Bovendien is gebleken dat mensen in de winkel meer op de prijzen letten als ze een bepaald budget hebben.

Een pasje, en toch overzicht
Nu lijkt het, alsof je alleen overzicht op je geldzaken kan hebben met contant geld. Natuurlijk kan dit ook met een betaalpas ook is dit veiliger.

Laten we het nu hebben over een prepaid-creditcard. Op een prepaid-creditcard stort je zelf geld. Ook hiermee kan je contactloos betalen tot 25,-. Overal waar je met een MasterCard kan betalen, kan je ook gebruik maken van een prepaid-creditcard. Een prepaid-creditcard is veiliger dan een betaalpas, omdat er geen gegevens op staan. Via een online beveiligd account kan je je saldo checken en opwaarderen.