Elke persoon houdt van een lekkere maaltijd, snack, ontbijt en alles wat met eten te maken heeft. Tegenwoordig kan je bijna op elke hoek, in elke stad eten. Maar weten we ook waar het eten op z’n lekkerst is? Steden worden steeds groter en ontwikkelen zich steeds verder. Dit betekent ook steeds meer eet-tentjes. Parijs en Tokyo waren nummer 1 als het om eten ging. Tegenwoordig moeten ze hun plekje delen met andere landen en steden. Pak je spullen en ontdek de opkomende steden. Je hebt dan nog maar een klein probleempje; geld!

De euro moet gewisseld worden en dat is soms nog wel een gedoe. Met de prepaid creditcard van Moneypass is dat probleempje zo opgelost. 

Pinnen in de juiste koers – veilig  – altijd de juiste valuta – boekingen eenvoudig regelen – tickets geregeld in een klik. 

mumbai-food
1. Mumbai, India
Mumbai stond al erg bekend om zijn straatvoedsel. Overal waar je kijkt kan je kraampjes vinden die allemaal ook nog eens net zo lekker zijn! Mumbai wordt ook wel de voedsel-hoofdstad van India genoemd. Je zou hier echt Vada Pav moeten proeven, een gefrituurde aardappel sandwich gegarneerd met chutney. En niet te vergeten de food-trucks.

 

hanoi-food
2. Hanoi, Vietnam
Goedkoop en ongelofelijk lekker, dat is waar Hanoi voor staat. Verlaat de stad niet zonder rijst te hebben gegeten uit een bananenblad. Hanoi staat vol met krottenwijken. Deze wijken hebben het zo beroemd gemaakt, omdat het erg veel toeristen trekt.

 

dubrovnik-food
3. Dubrovnik, Croatia
Van Dubrovnik locatie langs de Dalmatische kust maakt het een perfecte plek voor mediterrane platen. Duik in de verse zeevruchten gerechten zoals octopus salade, gebakken inktvis en zwarte risotto (die krijgt de donkere kleur van inktvis inkt). Voor de echte liefhebbers is dit de ideale stad!

 

malmo-food
4. Malmö, Sweden
Een toestroom van migranten en vluchtelingen hebben het omgetoverd tot een culinair divers landschap. Het thuisbasis van enkele van de beste Syrische gerechten.

 

warsaw-food
5. Warsaw, Poland
Warschau is in een hele korte tijd erg groot geworden. Voor minder dan 10 euro vind je maaltijden zoals steak tartaar en paté. Vooral in de tussenstraatjes vind je zaakjes met ongelofelijke gerechten.

 

mexico-city-food
6. Mexico City, Mexico
Kies uit de UNESCO-erkende straatvoedsel of fijn dineren in één (of twee) van de World’s 50 Best Restaurants. Op dat moment voel je je echt in de hemel!

 

nova-scotia-food
7. Nova Scotia, Canada
Hier staat het erg bekend om zijn oesters. De echte oester liefhebbers zouden perfect passen in deze stad. Allerlei soorten vissen en vruchten uit de zee zijn hier erg populair. Er wordt ook gezegd dat het een van de beste zeeën heeft.

 

palermo-food
8. Palermo, Italy
Palermo is de peetvader van de Italiaanse straat voedsel. Laat uw dieet op de luchthaven en ga voor de traditionele sfincione (sponsachtige pizza). Avontuurlijker eters kunnen proberen de pani ca meusa, een sesam-roll boordevol rundvlees en gegratineerd met ricotta.

Op zoek naar jouw vulling van internationale gerechten? Bezoek de bovenstaande plekken en geniet!