Online betalingen zijn erg populair geworden. Tegenwoordig gaan bijna alle betalingen online. Er is wel een nadeel, bepaalde sites werken alleen maar met een creditcard. Vaak zijn dit hotels en aankopen uit het buitenland. Niet iedereen heeft een creditcard en kan hier ook niet in aanmerking voor komen. Dan is de oplossing een prepaid creditcard! 

voordelen prepaid creditcard

Er zijn een aantal voordelen van de prepaid creditcard ten opzichte van een creditcard:

Geen schulden
De belangrijkste voordeel is toch wel dat je geen schulden opbouwt. Dit komt doordat je je krediet van te voren instelt. Je kan hierdoor geen geld uitgeven wat eigenlijk niet van jou is. Voor de meeste is dit erg fijn, bijvoorbeeld voor mensen die niet erg goed zijn in financiële zaken. Hierdoor kunnen ze afstemmen wat ze de komende maand kunnen gebruiken en ook niet meer dan dat uitgeven.

Financiële zaken in het buitenland
De tweede is dat financiële zaken in het buitenland erg eenvoudig worden gemaakt zo. Daaronder valt geld opnemen en overmaken. Van betalen in winkels tot boekingen kan je regelen met je prepaid creditcard. Wat ook erg fijn is om te weten is dat je met je eigen pinpas niet bij elke bank kan pinnen in het buitenland. 

Geen BKR-registratie
In een BKR-registratie staan aantekeningen van betaalachterstanden en andere financiële zaken die niet voldaan zijn. Bij de aanvraag wordt daar gekeken of je er wel recht op hebt. Dit noemen ze ook wel kredietwaardigheid. Erg veel mensen worden hierdoor geweigerd. Een prepaid creditcard is makkelijker te verkrijgen. Hier zit geen BKR-registratie aan vast.