creditcard hypotheek
Wil je in korte tijd een hypotheek aanvragen, maar is het maximum bedrag te laag dat je mag aanvragen. Dan is het slim om je creditcard even weg te doen. En een Moneypass Prepaid Mastercard aan te vragen.

Aan de hand van jouw inkomen wordt de maximale hypotheek berekend. Er wordt niet zozeer gekeken naar je bruto jaarinkomen. Hiernaast heb je financiële verplichtingen, zoals een creditcard. Door de financiële verplichtingen heb je hogere maandlasten en wordt je hypotheeklast lager. En doordat je een lagere maximale hypotheeklast heb je ook een lagere maximale hypotheek. Dit betekent dat je niet de gewenste hypotheek aan kunt vragen. Gelukkig bestaat de prepaid creditcard.

Wat houdt een prepaid creditcard in?

Zonder te weten hebben heel veel van ons een BKR-registratie. Met een BKR-registratie kan je geen hypotheek aanvragen en kom je soms zelfs niet aan een baan. Het is niet dat je het niet kan betalen en het geld er voor niet hebt, maar dit zijn eenmaal de regels.

Een prepaid creditcard werkt op dezelfde manier als een prepaid telefoon. Allereerst zet je er een bedrag op. Vervolgens kan je het geld uitgeven. Heel simpel. Is het bedrag op, dan moet er opnieuw een bedrag gestort worden. Een negatief saldo is bij een prepaid creditcard niet mogelijk.

Wanneer je met jouw creditcard de hypotheek betaald dan betaal je achteraf (kopen op krediet). Elk krediet wordt geregistreerd bij het BKR. Dit verlaagt je recht op het maximum aan hypotheek. Bij een prepaid creditcard verloopt het anders. Je stort vooraf geld op de prepaid creditcard en de rekening wordt gelijk betaald. Hierdoor krijg je geen BKR-registratie.