tips autoreis buitenland

We zijn allemaal wel eens op vakantie geweest met de auto. Iedereen heeft zijn of haar ervaringen hiermee. Je reist door vele landen. Sommige mensen hebben na jaren voldoende ervaring en weten waar ze op moeten letten. Voor de nieuwe onder ons hebben we een aantal tips.

Trouwens weet je dat 9,5 miljoen mensen met de auto op vakantie gingen in 2016?Dat is wel erg veel! Het vliegtuig staat nog wel altijd op nummer 2.

In bepaalde landen zijn er vreemde regels als het over reizen met een auto gaat. In Frankrijk heb je een aantal van die regels, zoals een alcoholtest in je auto hebben, reflecterende hesjes aandoen bij pech en je mag geen flitspaalsignalering gebruiken. Hier staan flinke boetes op. Deze regels gelden ook in Duitsland, Spanje en Italië.

Als we het hebben over Italië. Daar mag je in de zomer niet met winterbanden rijden. Ook hier staat een boete op!

In Spanje en Portugal moeten mensen met een bril een reserve bril in bezit hebben. Dit is dan ook verplicht.

Tot slot in Duitsland heb je milieuzones waar sommige auto’s een milieusticker voor nodig hebben.

Niemand heeft zin in pech onderweg. Het kan een avontuur zijn, maar de meeste houden er toch van om lekker door te rijden.

Let daarom vooral op de conditie va uw auto, op de oliepeil, het vloeistofniveau van koelwater en ruitensproeier, de airco en de ruitenwisserbladen.

We wensen u een fijne rit en reis toe!