voordelen prepaid creditcard

We zien dat steeds meer mensen een prepaid creditcard heeft. Veel mensen omschrijven ze dan ook als erg handig. Aan de statistieken kunnen we zien dat het gebruik van zo’n kaart voortdurend stijgt.

Voordelen van de prepaid creditcard

1. De prepaid mastercard oftewel de Moneypass wordt vaak gebruikt voor mensen die moeite hebben met controle houden over hun rekeningen. Als het geld op is, stopt het gebruik ook. Dit is ook geschikt voor ouders. Zo leer je je kind hoe hij of zij om moet gaan met geld en dat binnen bepaalde lijnen.

2. Een prepaid creditcard kunt u bemachtigen zonder persoonlijke gegevens te verstrekken.

3. Je kan een prepaid kaart gebruiken om online betalingen te doen. Hieronder valt ook een aankoop via internet.

4. Met de kaart kan je ook contant betalen bij een verkooppunt.

5. Met de kaart is het ook mogelijk om te pinnen.

6. Als ouder kan je zien waaraan je kind het geld uitgeeft. Dat vinden de sommige overbodig, maar er zijn ook ouders die dat een must vinden. Zo kan een ouder precies zien waar het kind komt en wat er gekocht wordt. Het overmaken van geld is ook eenvoudiger. Het staat binnen elke minuten op de rekening van een ander.

7. Voor jongeren is het erg aantrekkelijk, omdat het eenvoudig is. Ze hebben aan hun telefoon en aan een simpel kaartje genoeg.

8. Wist je dat ook overheidsinstellingen een prepaid creditcard gebruiken. Dat doen ze vooral omdat het voordeliger is dan andere betaalmiddelen.

9. Een prepaid creditcard is een alternatief voor een bankrekening. Je kan het ook zien als een vervanging.

10. Ook een voordeel van de prepaid kaart is dat er geen kredietwaardigheidscheck wordt uitgevoerd. Als je geen creditcard kan krijgen om bepaalde redenen, dan kan je wel een prepaid-mastercard ontvangen.

Nu alles op een rijtje staat, kan je zien of het iets voor je is of toch niet? Wat is voor jou de reden dat je voor een prepaid creditcardkiest? Laat het ons weten in de reacties.